Osvetlenie v priemysle si vyžaduje sofistikované riešenia

Osvetlenie v priemysle si vyžaduje sofistikované riešenia

Autor článku

Dátum uverejnenia

Firmy majú z modernizácie často neopodstatnené obavy. Jej odkladanie ich môže stáť státisíce eur. Vďaka najnovším energeticky úsporným technológiám dokáže priemyselné osvetlenie razantne znížiť prevádzkové náklady, zvýšiť bezpečnosť a chrániť životné prostredie.

Mnohé priemyselné podniky kvôli neefektívnemu osvetleniu prichádzajú každý rok o desiatky až stovky tisíc eur. Často a neopodstatnene sa totiž obávajú ohrozenia výroby počas inštalácie, dlhej návratnosti alebo nedostatku peňazí na vstupnú investíciu do modernizácie.

Na všetky obavy máme riešenie – technicky odborný partner so skúsenosťami, ktorý naplno využije potenciál priemyselného priestoru, minimalizuje vplyv na výrobný proces, na riešenú situáciu sa pozrie komplexne a zohľadní požiadavky zákazníka, charakter priestoru a svetelno-technické normy.

Sme na trhu od roku 2009. Pri osvetlení navrhujeme komplexne riešené interiérové aj exteriérové projekty, ktoré zohľadňujú všetky požiadavky zákazníkov. Pracujeme pre priemysel i logistiku – stačí nám vaša predstava a o všetko ostatné sa postaráme – merania reálneho stavu sústavy, návrh riešenia, demontáž a likvidácia starého osvetlenia, inštalácia nového, nastavenie regulácie a servis. Úspory, ktoré deklarujeme, aj zmluvne garantujeme.

Potrebujete osvetlenie s vysokou variabilitou, pretože využitie priestoru sa v priebehu roka mení, napríklad z výroby na skladové priestory a naopak?

Navrhneme vám také riešenie, ktoré je ekonomicky a technicky pre vašu prevádzku najvhodnejšie:

  • Samostatné svietidlá.
  • Lištové systémy s integrovanou kabelážou.
  • Ich kombinácia.

Poznáme najideálnejšie riešenia do mimoriadne náročných podmienok:

  • Priestory s vysokou prašnosťou.
  • Priestory s vysokou vlhkosťou.
  • Priestory s vysokým stropom.
  • Priestory s vysokými teplotami.

Staré osvetlenie vás pripraví o peniaze

Priemyselné odvetvia majú pri riešení osvetlenia najvyššie nároky. Hlavným kritériom je výška úspor, preto riešením nie je len samotná výmena osvetlenia, ale najmä sofistikované nastavenie jeho regulácie. Výsledkom tejto kombinácie je vysoká úspora elektriny, vďaka ktorej sa počiatočná investícia rýchlo vráti.

Náklady na energie môžete znížiť až o 70% (pri modernizácii konvenčného riešenia osvetlenia na LED a využívaní riadenia osvetlenia).

  • Nižšia spotreba vďaka efektívnemu osvetleniu v kombinácii s reguláciou.
  • Svetelné senzory, ktoré reagujú na dostupnosť denného svetla v halách, čím udržiavajú konštantné osvetlenie pracovného priestoru.
  • Pohybové senzory, ktoré reagujú na prítomnosť osôb (napríklad v regálových uličkách).

Monitorujte sústavu kedykoľvek

Ovládať a kontrolovať svietidlá budete môcť kedykoľvek. V reálnom čase na vizualizácii uvidíte, čo sa so svietidlami deje, okamžite odhalíte ich prípadnú poruchu, zistíte počet odsvietených hodín či spotrebu. Zaškolíme vašich pracovníkov a systém nastavíme tak, ako potrebujete ─ programovanie od jednoduchších až po tie najkomplexnejšie systémy na autonómnu reguláciu osvetlenia. Tento systém ušetrí nielen váš čas, ale najmä peniaze.

Úspory, ktoré vám deklarujeme, zmluvne garantujeme. V prípade ich nedodržania, znášame riziko my. Zjednodušene povedané, ak nič neušetríte, nič nám nezaplatíte.

Vďaka modelu EPC (energetická služba s garantovanou úsporou) nepotrebujete žiadnu vstupnú investíciu a nová technológia sa spláca z dosiahnutých úspor. Na začiatku projektu zistíme vaše náklady a následne navrhneme technologický systém, ktorý vygeneruje úsporu energie a zníži prevádzkové náklady. Tieto úspory sú monitorované počas celého projektu a systém je vo vlastníctve vašej firmy (amortizácia, daňové výhody). Financovanie riešenia a dĺžku trvania zmluvy si transparentne dohodneme vopred.

Financovanie podľa vašich predstáv:

  • Formou EPC modelu – nepotrebujete žiadnu vstupnú investíciu a nová technológia sa spláca z dosiahnutých úspor. Úspory sú zmluvne garantované
  • Formou zmluvy o dielo so splátkovým kalendárom – rekonštrukciou sa znížia náklady na energie a získané úspory pomôžu vykryť náklady na rekonštrukciu
  • Formou zmluvy o dielo – platba po realizácii diela

Servis:

Inštaláciou a nastavením nového osvetlenie naša úloha nekončí. Vzhľadom na to, že úspory zmluvne garantujeme, o vaše nové osvetlenie sa naďalej staráme a hľadáme ďalšie možné riešenia v nastaveniach systému, aby sme maximalizovali vaše úspory, ktoré môžete využiť na ďalší rast vašej spoločnosti.

Ako prebieha realizácia

So spoľahlivým a skúseným partnerom je výmena osvetlenia jednoduchý proces aj v komplikovanej výrobe. Stačí, nám vaša predstava a požiadavky a o všetko ostatné sa postaráme.

  • Kontaktujte nás
  • Pridelíme vám projektového manažéra, ktorý odpovie na všetky vaše otázky týkajúce sa osvetlenia a bude vám k dispozícii počas celého trvania projektu. Vieme, že výroba bez prerušenia je prvoradá, preto pri každej realizácii minimalizujeme vplyv na výrobný proces (robíme ju v čase odstávok, za zníženej kapacity výroby, v nočných hodinách, cez víkendy či sviatky).
  • Aby sme zistili čo najviac o riešenom priestore, vypýtame si od vás základné údaje (napr. pôdorys budovy, spôsob využitia priestoru, jeho technický stav atď.).
  • Pracujeme len so skutočnými hodnotami, aby sme vedeli presne vyčísliť úspory, preto vám bezplatne zabezpečíme obhliadku riešeného priestoru. Náš špecialista posúdi a zdokumentuje aktuálny stav, vrátane úrovne osvetlenia, ktorú poskytuje existujúca sústava. Porovnávame reálne čísla, preto nás budú zaujímať aj vaše náklady na servis, energie, prípadne iné náklady spojené s osvetlením a tiež vplyv sústavy na rezervovanú kapacitu a jej prípadne možnosti zníženia.
  • Na základe získaných údajov vypracujeme ekonomicky a technicky najvhodnejšie riešenie. V nezáväznej cenovej ponuke nájdete tiež výšku investícii a jej návratnosť. Vďaka tomu budete presne vedieť koľko ušetríte a uvidíte konkrétny vplyv na cashflow.
  • Po akceptácii cenovej ponuky, vypracujeme projektovú dokumentáciu, položkové rozpočty a dohodneme si harmonogram realizácie projektu a spôsob financovania (formou EPC modelu, zmluvy o dielo so splátkovým kalendárom, zmluvy o dielo).
  • Riešenie vám dodáme na kľúč.

Zdieľajte

Vizitka autora článku

Peter Černák

Projektový manažér

peter.cernak@seas.sk

Znížte si spotrebu energie...

Scroll to Top