Spoločnosť Stavokov šetrí náklady na elektrinu spolu s emisiami CO2 vďaka batériovému úložisku s fotovoltickou elektrárňou

Spoločnosť Stavokov šetrí náklady na elektrinu spolu s emisiami CO2 vďaka batériovému úložisku s fotovoltickou elektrárňou

Autor článku

Dátum uverejnenia

Spoločnosti Stavokov sme inštalovali strešnú fotovoltickú elektráreň 100 kWp spolu s batériovým úložiskom s výkonom 100 kW a kapacitou 108 kWh. Tento systém umožňuje optimalizovať výrobu a spotrebu elektrickej energie, čím maximalizuje využitie solárnej energie. Batériové úložisko nielenže uchováva prebytky energie, ale tiež stabilizuje elektrickú sieť, za čo spoločnosť získava finančné odmeny.

Stavokov – slovenská stavebná firma s tradíciou a silnou pozíciou na trhu

Trenčianska spoločnosť Stavokov s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu už 30 rokov. Špecializuje sa na výrobu a montáž veľkých oceľových konštrukcií a technologických celkov. STAVOKOV realizuje zákazky na celom území Slovenska a dodáva všetky typy oceľových konštrukcií na zahraničný trh. V súčasnosti spoločnosť realizuje výrobu vo vlastnom výrobnom areáli, ktorý má celkovú výmeru 43 tisíc metrov štvorcových, s produkčnou kapacitou približne 4 000 ton oceľových konštrukcií ročne.

Výrobná hala spoločnosti Stavokov

Energetické riešenie na mieru v rámci modelu „Energia ako služba

Stavokov je naším zákazníkom pre dodávku elektriny a preto bol aj vhodným kandidátom pre naše energeticky efektívne riešenie Energia ako služba. V rámci tohto modelu sme spoločnosti inštalovali strešnú fotovoltickú elektráreň 100 kWp spolu s batériovým úložiskom brAIn by FUERGY s výkonom 100 kW a kapacitou 108 kWh.

Smart batériové úložisko je súčasťou nášho energetického riešenia, ktoré spoločnosť Stavokov získala zadarmo. Fotovoltická elektráreň bola realizovaná prostredníctvom zmluvy o dielo. Toto rozhodnutie bolo motivované ekonomickými výhodami, ktoré prinášajú garantované výnosy a úspory energie.

Efektívna správa spotreby energie a zníženie uhlíkovej stopy

Naše energeticky efektívne riešenie pomáha regulovať spotrebu elektriny v odbernom mieste. Cieľom je generovať finančný efekt z poskytovania necertifikovaných podporných služieb, znižovať tak celkové náklady na energie a taktiež uhlíkovú stopu odberného miesta.

Okrem súčinnosti v rámci implementácie úložiska a strešnej fotovoltiky sme za zákazníka vybavili všetky administratívne a legislatívne požiadavky. Vďaka tomu spoločnosť Stavokov šetrí náklady a znižuje svoju uhlíkovú stopu. 

Fotovoltická elektráreň v spoločnosti Stavokov

Výrazné zníženie emisií CO2 už v prvých mesiacoch

Za prvých 5 mesiacov od spustenia batériového úložiska do prevádzky sa spoločnosti Stavokov podarilo ušetriť 3,95 ton emisií CO2, čo predstavuje zníženie emisií o 11 % v porovnaní s obdobím pred inštaláciou batériového úložiska.

Batériové úložisko brAIn by FUERGY v spoločnosti Stavokov

Páči sa vám takéto riešenie na zníženie nákladov a emisií?

Kontaktujte nás ešte dnes a zistite, ako vám naše fotovoltické a batériové systémy na mieru pomôžu maximalizovať úspory energie a zlepšiť energetickú efektívnosť vašej firmy.

Zdieľajte

Vizitka autora článku

Peter Knotek

Projektový manažér

peter.knotek@seas.sk

Znížte si spotrebu energie...

Scroll to Top